KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Unga kristna, judar och muslimer inleder en resa för fredsskapande

Vi ber om att få informera er om att er ansökan har blivit beviljad och att ni har blivit antagen till vårt program.

52 ungdomar från Afrika, Asien, Amerika och Europa, där den yngsta är 20 år, deltar i en forum som äger rum mellan den 5 och 14 juli. Forumet anordnas av World Council of Churches (WCC), Muslim Council of Elders och Rose Castle Foundation strax utanför Genève i Schweiz.

Forumet hålls på Ecumenical Centre vid Bossey, med utsikt över schweiziska alperna och Genèvesjön. Under den första dagen fick de möjlighet att lära känna varandra på ett informellt sätt.

”Även efter flera år kommunicerar den här gruppen fortfarande regelbundet… Så det är en väldigt, väldigt speciell grupp som ni precis har börjat vara en del av. Och vi hoppas och ber att ni kommer att stötta varandra under kommande år”, sa Canon Sarah Snyder, grundare och direktör för Rose Castle Foundation.

”Och när ni alla blir presidenter i era länder, ja… då kommer ni också att ha ett stort team runt er som förstår principerna för samexistens, tolerans och harmoni, som är de saker som varje nation behöver för att blomstra.”

”Vi är övertygade om att vår trosuppfattning, vår kultur och vår förståelse för hur vi skiljer oss åt, inte bara hur vi är lika, är verkligen viktiga ingredienser för hållbar fred.”

Mohamed Elamin, programdirektör vid Muslim Council of Elders, sa: ”En av grundpelarna för Muslim Council of Elders är att arbeta med er – att befodra ungdomarna genom att ge dem de nödvändiga teknikerna, verktygen och kunskapen för att leda processen med att etablera fred i sina samhällen.”