KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Unga svarta europeiska kristna delar sin missionärsvision

Här är informationen du har bett om angående din förfrågan om vår produkt.

Ungefär 20 unga människor har blivit inbjudna att dela sina berättelser och erfarenheter som unga svarta människor i Europa, spåra kyrkans roll i deras livshistoria och formulera sin vision om synlig enhet och gemensamt vittnesbörd för den bredare rörelsen.

Gruppen kommer också att förmedla ett ungt perspektiv till avkoloniseringen och arbetet för rasrättvisa inom WCC:s kommission för världsmisjon och evangelisation. Ett annat mål med mötet är att pressa europeiska samarbetspartners till engagemang för rasrättvisa som en viktig uppgift inom mission och ekumenik.

Begreppet ”Afropean” myntades först inom musikscenen för att beskriva musik skapad tillsammans av europeiska och afrikanska artister, och togs sedan vidare av en svart brittisk författare, Johnny Pitts, för att påminna oss om att Europa inte är ”den vita mannens hem”.

Europa är hem för tiotals miljoner afrikaner och svarta européer, men dess ”vithet” förblir ”allomfattande” som standard för vad det innebär att vara europé. Svarthet behandlas fortfarande som en oäkta form av europeiskhet, en produkt av migration, trots att det har funnits svarta befolkningar i Europa sedan romartiden.

Från politik till utbildning, kulturella institutioner till populärhistoria börjar Europas rasuolikhet och koloniala förflutna att ifrågasättas, men livet, rösterna och ledarskapet hos dess svarta befolkningar är fortfarande knappt synliga inom många viktiga områden, inklusive kyrkliga och ekumeniska. Till exempel finns det endast två svarta forskare som undervisar i teologi i hela Storbritannien.

Rasistisk ojämlikhet påverkar alla afrikanska ättlingssamhällen i Europa, men speciellt unga svarta människor. De är i frontlinjen för att utmana anpassningen av europeiska system för att ta itu med kolonialismens arv och kräva frukterna av sin arv som européer och afrikanska ättlingar.

Evenemanget syftar till att få några att lyssna på den här sammankomsten i förväntan om att det kan hjälpa Europa att kartlägga nya vägar i sin ekumeniska och missionsagenda. Detta är början på en ny betoning CWME vill lägga på unga människors perspektiv inom mission och evangelisation.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd