KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”United Methodists öppnar för mer regional makt inom LGBTQ-frågor”

Kristna världen förbereder sig för historiskt regionalt möte från USA till Afrika och Asien.

United Methodist delegater har överväldigande stött en konstitutionell ändring som ses av förespråkare som ett sätt att avväpna debatter om rollen för HBTQ-personer i kyrkan genom att ge autonomi i regelverk till varje region av den internationella kyrkan.
Delegaterna röstade 586-164 på torsdagen för förslaget om ”regionalisering” den tredje dagen av deras 11-dagars Generalkonferens, den lagstiftande församlingen för United Methodist Church, som samlades i Charlotte, North Carolina.
Planen skulle skapa flera regionala konferenser – en för USA och andra som täcker områden från Filippinerna till Europa till Afrika.
Befintliga regioner utanför USA – kända som centrala konferenser – har redan flexibilitet att anpassa kyrkans regler till sina lokala sammanhang, men jurisdiktionerna i USA har inte det. Denna konstitutionella ändring skulle ge den amerikanska kyrkan den flexibiliteten, samtidigt som det definierar autonomi närmare för alla regioner.
Röstresultatet passerade lätt den tvåtredjedels majoritet som krävs för en ändring av United Methodist Churchs konstitution. För att bli officiell krävs dock godkännande av två tredjedelar av dess årliga konferenser eller lokala styrande organ.