KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Uppkommande film berättar om ung kristen missionär dödad av ursprungsbefolkning 2018

En dokumentär om en ung missionär som mördades år 2018 av dem han försökte omvända ifrågasätter om han var full av tro eller galenskap.

En dokumentär om en ung missionär som blev mördad 2018 av dem han försökte omvända ifrågasätter om han var full av tro eller galenskap. The Mission berättar historien om amerikanen John Chau, som åkte för att predika evangeliet för de avlägsna och nästan okända människorna på North Sentinel Island, en indisk ögrupp i Bengalska viken. Filmen, som för närvarande visas i Amerika, berättar hur Chau, som växte upp som kristen och också var fascinerad av äventyr, betalade pirater för att ta honom till den avlägsna ön så att han kunde predika evangeliet för dem som bodde där.

26-åringen dödades av North Sentinel-folket vid sitt andra besök, när de sköt honom med pil och båge. Enligt The Washington Post är ön lagligt förbjuden för utomstående, ”delvis för att förhindra spridningen av sjukdomar som invånarna saknar immunitet mot”. Den övervakas av Indien, som sägs ha en policy att inte lagföra öborna för att ha dödat intrångsförsökare.

Filmen, regisserad av Amanda McBaine och Jesse Moss och producerad av Simon Chinn och Jonathan Chinn, intervjuar vänner och bekanta till Chau. Chaos far bidrog med ett brev som användes av filmbolaget, men hans mor och två syskon gjorde inte det.

Filmrecensionwebbplatsen Rotten Tomatoes kallade det ”ett medkännande och nyanserat tillvägagångssätt för att återberätta en verklig tragedi [vilket] gör det här till en fängslande utforskning av gränsen mellan vanföreställning och tro.”

Filmen kommer att släppas i Storbritannien den 17 november.