KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Våldsamma brott blir normen för våra barn” säger välgörenhet som strävar efter att förvandla liv genom Gud

En välgörenhetsorganisation som samarbetar med kyrkor för att förvandla barns och tonåringars liv genom Guds kärlek säger att de fruktar att en kultur av våldsbrott blir normen för många unga.

En välgörenhetsorganisation som samarbetar med kyrkor för att förändra livet för barn och tonåringar genom Guds kärlek säger att man fruktar att en kultur av våldsbrott håller på att bli normen för många unga människor.

Sarah Turner, som är medledare för Kidz Klub Leeds, talade efter det dödliga knivdådet mot 15-åriga Alfie Lewis i staden Yorkshire på tisdagen. En 14-årig pojke har åtalats för mordet.

Sarah har gett sin reaktion till Premier: ”Jag känner många människor som bor i den gemenskapen och de är helt förkrossade för familjen. Gemenskapen sörjer verkligen och är chockad, mycket chockad och bedrövad över att något så tragiskt har hänt.

”Vi ser verkligen på nära håll en ökning av våldsbrott. Vi får höra av de lokala poliserna att macheteattacker nästan dagligen sker i Leeds. Och, tyvärr, samma dag som Alfie förlorade sitt liv, skedde det ännu ett våldsamt knivbrott inte långt därifrån. Det inträffar så ofta att det faktiskt inte alltid rapporteras. Det är verkligen sorgligt och chockerande.”

Alfie Lewis’ död kom bara två dagar efter att en 16-årig pojke blev skjuten till döds i Birmingham. Polisen fortsätter att förhöra en 17-årig pojke i samband med det. Och förra månaden blev 15-åriga Eliane Andam, som var kristen, knivhuggen till döds på väg till skolan i Croydon.

Sarah Turner säger att hon fruktar att unga människor är så vana vid att se och höra om våldsbrott att det blir en del av kulturen.

”Mina kollegor och definitivt mina lagkamrater har varit med barn som vi jobbar med på sjukhuset, när de återhämtar sig från knivincidenter. Det är verkligen oroande och inte okej att våra barn behöver gå ut med den nivån av rädsla.

”Vi är verkligen bekymrade över att detta blir normaliserat. Ofta ser våra barn polisen svara på incidenter regelbundet, gator avspärrade. Och potentialen för att det ska bli normaliserat som om det vore acceptabelt är något vi verkligen måste protestera mot.

”Det måste alltid finnas hopp, eller hur? Jag tycker att det är mycket viktigt att kämpa för förändring. Vi behöver driva på för att mer ska göras på nationell nivå och vi får inte bortse från hur viktig kyrkans roll är i landet. Den är en av de största leverantörerna av barn- och ungdomsarbete i landet. Det arbetet är helt avgörande för att unga människor ska ha trygga platser och platser där barn har människor i alla åldrar runt sig som investerar i dem och ger dem en känsla av självvärde.”

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd