KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Var blev kyrkan arena för ­frågesport Hallsberg

Tretton lag från Örebro län deltog i tävlingen "Hjärnkoll" på Equmeniakyrkan i Hallsberg för att kvalificera sig för seniorernas riksfinal i frågesport (SPF), enligt lokale ordföranden Tomas Hagenfors.

En andäktig tystnad råder bland tävlingsdeltagarna när domaren Nils Dåverhög från Kristinehamn läser upp reglerna. Eva Reinolds, Barbro Marklund och Ing-Karin Persson från Kumla har vässat pennorna och är startklara, beredda på de svåra frågorna. En av de tävlande var Tomas Hagenfors, känd sångare från kristna sammanhang. Även om han i dag tillhör en EFK-församling har han djupa rötter i Svenska missionsförbundet. Morfar Johan Gustafsson var en tid missionsföreståndare i SMF och pappa Berthil Paulson riksevangelist som åkte land och rike runt och predikade.

Själv stod Tomas Hagenfors på sångarestraderna redan 1971 och släppte sin första egna platta 1977. Mest kända är kanske hans sånger Har den äran och Äktenskapsbön. En tid turnerade han som trubadur, innan han gifte sig och fick tre barn. Som familj uppträdde de i kyrkor, på konferenser och på sommargårdar. Gymnasie­lärare har han varit till sin profession, med skivförlag och bokskrivande som extraknäck.

För några år sedan blev Tomas pensionär och livet gick in i ett lugnare skede. Ibland spelade han en trudelutt på pianot, gav gymmet ett besök och fick äntligen tid för släktforskning. Allt förflöt i lugn och ro tills han en dag besökte den lokala pensionärsföreningen SPF. – Jag gick dit mest för att se hur det var, och upptäckte att de hade det ganska kul.