KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Var sjunde kristen förföljs

1 min lästid
Open Doors publicerar en årlig rapport som rankar länder där det är svårt att vara kristen, och konstaterar att förföljelsen av kristna är utbredd.

Situationen för kristna världen över försämras kontinuerligt och nu förföljs hela 365 miljoner människor på grund av sin kristna tro. Det framgår av Open Doors årliga rapport, kallad World Watch List. Denna förföljelse tar sig uttryck i hot, våld och diskriminering, och dessa attacker sker inte bara mot enskilda personer utan även mot bostäder, skolor och kyrkor.

Peter Paulsson, en företrädare för Open Doors, observerar med oro utvecklingen av våldet. Han konstaterar att det nu sker fler attacker mot kyrkor och kristna institutioner än någonsin tidigare. Särskilt drabbade är Kina, Indien och Nigeria.

Situationen har också försämrats drastiskt i Sverige de senaste åren. Sedan 2008 har det skett en kontinuerlig nedgång i totalpoängen för de 50 länder som ligger högst upp på listan. För tio år sedan var det bara en av 24 kristna som utsattes för förföljelse, men nu är det en av sju.

Denna statistik är både oroande och upprörande. Det är vår skyldighet att uppmärksamma dessa fruktansvärda övergrepp och agera för att stoppa förföljelsen av kristna runt om i världen. Det är dags att sätta stopp för denna systematiska kränkning av mänskliga rättigheter och se till att alla människor, oavsett religiös tro, kan leva i fred och frihet utan att behöva frukta för sitt liv och sin säkerhet.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.