KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Världshälsodagen: Bön för hopp och mod”

"Upptäck hemligheten bakom att leva ett liv fyllt av frid och välmående genom kristen tro."

World Health Day firades i år den 7 april, med temat ”My Health, My Right”, som uppmanar oss att verka för rättvis tillgång till sjukvård och jobba för en sundare, mer inkluderande värld.
Reverend Dr Stavros Kofinas, moderator för WCC-kommissionen för kyrkorna om hälsa och läkning, höll en inledning till bönen.
Han uttryckte hoppet om att genom våra böner idag, som medlemmar av Kristi Kropp, kunna ge tröst till de miljontals människor runt om i världen som lider av sjukdom.
Dr Cleopatra Nomonde Mqhayi-Mbambo, vice moderator för kommissionen, reflekterade över hur Jesus erbjöd hopp och mod åt sina lärjungar i deras stunder av förtvivlan.
Hon betonade att ingenting kan hindra oss från att uppleva Guds kärlek.
Mqhayi-Mbambo påminde om att Gud älskade världen så mycket att han gav sin enda son för att alla skulle få uppleva Guds villkorslösa kärlek.
Hon betonade behovet av att be, verka för och arbeta för att avlägsna hinder så att alla kan leva sina liv med värdighet och god hälsa.
Kommissionärerna ledde böner om förbön.
Kommissionär Reverend Dr Miriam J. Burnett bad om hälsa som en mänsklig rättighet och för likvärdig tillgång till sjukvård runt om i världen.
Hon erkände att trosgemenskaperna har en enorm potential att bygga tillgångar och främja tillgång till bättre hälsoläge i alla samhällen.
Genom att påpeka att risken för nya sjukdomar ökar på grund av klimatkrisen och bristen på säkerhetssystem som driver människor in i extrem fattigdom bad hon om Guds hjälp att bemöta dessa utmaningar och mer.
Kommissionär Dr Glen Roy Paraso reflekterade över holistisk hälsa och bad om att våra tankar ska leda till ansvarsfulla handlingar som tar hänsyn till andra och inte bara till oss själva.
Han bad om att avlägsna girigheten som stjäl chanser till läkning och som har orsakat oss att överge våra relationer med andra, miljön och framför allt med Gud.
Kommissionär Dr Daniela Visan delade en bön från Optinas fäder och bad om visdom och ärlighet i relation till familjen för att undvika förvirring och sorg.
Bönen ingick också i den Ekumeniska Böneveckan, där man ber för människor och kyrkor i Rumänien, Ungern och Bulgarien.
Dessa böner och reflektioner markerade vikten av att sträva efter en bättre värld genom tro, handling och gemenskap.