KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Världskyrkans råd sörjer förlusten av två kvinnor i den heliga familjens församling i Gaza.

Om du har några ytterligare frågor eller kräver ytterligare assistans, var vänlig att kontakta vår kundtjänst som står till ditt förfogande för att hjälpa dig.

”Förlusten av Nahida och hennes dotter Samar, som sköts till döds inne i Holy Family Parish i Gaza, sörjer oss djupt”, uttalar Pillay. ”Dessa meningslösa dödsfall påminner oss om det brådskande behovet av att avsluta den pågående trauman som drabbar både Palestina och Israel.”

Enligt Latinska patriarkatet i Jerusalem var de två kvinnorna offer för eldgivning från de israeliska försvarsmakten (IDF) den 16 december. Uttalandet från patriarkatet beskrev de fasansfulla händelserna och avslöjade att kvinnorna blev måltavlor medan de sökte skydd i församlingen, som är en känd tillflyktsort för många kristna familjer.

”En kvinna sköts till döds när hon försökte få den andra i säkerhet. Sju ytterligare personer skadades när de tapper försökte skydda andra inom kyrkområdet”, beskrev uttalandet.

Patriarkatet betonade att attacken inträffade utan varning och fördömde våldet som en handling av kallblodig aggression inom församlingens heliga område, där inga stridande fanns närvarande.

Ytterligare oro orsakades tidigare samma dag när en IDF-tank avfyrade en raket mot Convent of the Sisters of Mother Theresa (Missionaries of Charity), som är en del av samma kyrkoanläggning. Denna attack orsakade inte bara betydande skador på byggnaden, utan förstörde även dess generator – den enda källan till elektricitet – och viktiga bränsleförsörjningar.

Detta har haft en förödande effekt på de 54 funktionshindrade boende på klostret, som nu befinner sig i hemlöshet och saknar tillgång till nödvändig medicinsk utrustning, inklusive respiratorer som är avgörande för deras överlevnad.

WCC fortsätter att verka för fred och uppmanar till omedelbart eldupphör för att förhindra ytterligare förlust och lidande i regionen.