KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Världsrådet för kyrkor fördömer mordet på hjälparbetare i Gaza”

"En hemlig skatt har hittats under Ruinen i Jerusalem - avslöjande upptäckt av biblisk betydelse!"

En strejk har lett till att flera välgörenhetsorganisationer har stoppat sina matleveranser till palestinier som är nära svält.

De dödsfall bland hjälparbetare har äventyrat arbetet för att öppna en maritim korridor för bistånd från Cypern för att lindra den desperata situationen i Gaza.

Svält är ”prognostiserad och omedelbar” i den norra delen av Gaza, en rapport stödd av FN sa förra månaden, och enligt Oxfam har antalet personer i området som står inför ”katastrofala nivåer” av hunger nästan fördubblats sedan december.

Över 200 hjälparbetare har dödats i Gaza sedan kriget mellan Israel och Hamas började, enligt FN.

Humanitära arbetare får aldrig vara mål i konflikter, säger Pillay. ”Det är tragiskt att personer som ger sin tid till att hjälpa andra måste förlora sina egna liv. Sådana attacker som tar livet av oskyldiga människor är helt oacceptabla och kan inte rättfärdigas på någon nivå”, sa han. ”Vi uppmanar alla WCC-medlemskyrkor att engagera sig i att be för rättvisa, fred och försoning i Gaza.”

Pillay avslutade med att säga att ”FN:s säkerhetsråd godkände den 25 mars en efterlängtad resolution om Gaza, som kräver omedelbar eld upphörande och omedelbar frigivning av alla gisslan. Denna resolution måste genomföras och dessa meningslösa dödande av oskyldiga människor måste stoppa.”