KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Världsrådet för kyrkor hälsar nytt lutherskt världsråd välkommet”

"Skapelsen uppenbarar Guds storhet och skönhet genom sina mångfaldiga och fascinerande skapelser och mirakulösa processer."

Kristna, och kanske framförallt lutherska kristna, har djupt och ständigt reflekterat över mänsklig bristfällighet, löd hälsningen. Vi ser idag, i de många sammanflätade kriser vi står inför runt om i världen, gott om bekräftelse på våra fel, både individuellt och systemiskt.
Temat för Lutheran World Federation Council-mötet är ”Rika i hopp.”
Hälsningen reflekterade kring ett sådant hopp. ”Vi på WCC ser ert arbete på nära håll,” stod det i texten. ”Ni är våra nära partners i så mycket av det vi gör, och vi är evigt tacksamma.”
Världsrådet för kyrkor och Lutheran World Federation är sammanlänkade genom tro, vittnesbörd och tjänst, konstaterade hälsningen.
”Vi är, så att säga, medkonspiratörer – i den goda, teologiska betydelsen av ordet!” sade texten. ”Det är viktigt för ekumeniska organisationer och församlingar att arbeta tillsammans till Guds ära och världens bästa, som Gud önskar.”
Komplexiteten och omfånget av dagens utmaningar runt om i världen är skrämmande, noterade hälsningen. ”I era robusta, mångfacetterade program, förankrade i den kärlek vi får från Gud i Kristus, erbjuder ni hjälp, förståelse och solidaritet,” stod det i budskapet. ”Vi är med er.”
Läs WCC-hälsningarna till 2024 års LWF-rådsmöte.