KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Världsrådet för kyrkor planerar pilgrimsfärd till Marshallöarna

Vänligen informera oss om när du har tillgänglighet för att delta på mötet, så att vi kan planera och boka en lämplig tid.

Även om kärnvapen inte har använts som krigsvapen sedan bombningen av Hiroshima och Nagasaki 1945, utfördes omfattande testning av kärnvapen i Stilla havet av USA, Storbritannien och Frankrike fram till 1996.

Konsekvenserna av denna testning har till stor del förblivit osynliga och obemötta, medan offren fortsätter att lida av hälsoproblem för sig själva och sina ättlingar, nedbrytningen av deras miljö och förorening av deras vatten. Väldigt få människor har fått ersättning eller tillräckligt stöd för de konsekvenser de har drabbats av.

Pilgrimsfärden kommer att utföra ett ackompanjemangbesök, öka medvetenheten globalt om de pågående effekterna av kärnvapentestning och effekterna av klimatförändringar och visa solidaritet med medborgarna och medlemskyrkorna.

Delegationen kommer att träffa överlevande efter kärnvapentestning och en bred grupp av civilsamhällesorganisationer för att höra om deras erfarenheter och bekymmer. Delegationen kommer också att möta Marshallöarnas nationella kärnkraftskommission, FN-partners och kyrkliga partners.

Genom att samarbeta med överlevande efter kärnvapentestning och deras familjer hoppas WCC-delegationen att de kan få vägledning av dem för att stödja förespråkningstrategier som sätter de drabbade människornas behov och prioriteringar främst.

Besöket kommer att börja i huvudstaden Majuro, med möten mellan överlevande efter kärnvapentestning och deras familjer. Kontakter med lokala kyrkor kommer också att vara en prioritet. Chef för WCC-delegationen är Rev. Dr. Karen Georgia A. Thompson.

Läs mer om WCC:s arbete med ”Vapenkontroll och nedrustning”.

Vård för skapelsen och klimaträttvisa.