KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Vinterkonferensen viktig för kyrkans medarbetare

2 min lästid
Equmeniakyrkan inbjuder med fokus på heliga vanor och omvärldsanalys till vinterkonferens i Stockholm den 8-11 januari.

Omkring 400 pastorer, diakoner, musiker, administratörer och andra anställda har anmält sig för att träffas, lära nytt och inspireras. Att stärka känslan av samhörighet hos våra medarbetare är det allra viktigaste, säger kyrkosekreterare Samuel Hummerdal, en av de ansvariga för denna den sjunde Vinterkonferensen. Det är många pastorer som är ensamma i sin tjänst och behöver få påfyllning, både från kollegor och föredragshållare, fortsätter han.

Konferensens tema är ”Heliga vanor”, något som beskrivs närmare i boken med samma namn. Den presenteras närmare i en föreläsning av biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius. Heliga vanor kan kanske bäst beskrivas som gemensamma taktiker och ett hållbart andligt liv. Det ska vara lika enkelt som att borsta tänderna, säger Samuel Hummerdal, som också flaggar för festkvällen som Equmenia håller i.

Andra axplock ur det imponerande programmet är samtalet om Kyrkans plats i samhället med socialminister Jacob Forssmed och en föreläsning med teologen Patrik Hagman om vart vi är på väg. Under konferensen erbjuds också enskilda samtal med terapeut, klädbytardag och mycket annat. Och vi ska inte glömma våra gudstjänster. Det är alltid en särskild känsla att fira gudstjänst tillsammans, understryker Samuel Hummerdal.

Hela konferensen hålls på Clarion hotell Sign, och även om priset kan anses vara lågt för tre nätter, närmare 7 000 kronor för ett enkelrum inklusive alla måltider, är det inte ett helt billigt alternativ för en enskild liten församling. Den frågan kommer upp varje gång. Men vi vill också erbjuda en avkopplande och stimulerande miljö med god mat. Dessutom är det inte alla mindre, eller billigare, alternativ som kan erbjuda konferensmöjligheter för 400 personer.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.