KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC anordnar visning av filmen “Vårt land av oliver och vin”

Vid ett formellt tillfälle kommer Världsrådet av Kyrkor att vara värd för visningen av en 10-minutersfilm, "Vårt land av oliver och vinstockar", som framhäver Al Makhrour i Beit Jala, det sista grönområdet – rikt på olivträd, frukt och aprikoser – som finns kvar i Betlehem och som är starkt förknippat med den palestinska kristendomens arv och framtid.

Visningen kommer att äga rum den 4 oktober kl. 17:30-19:00 i Ekumenikcentret, Huvudhallen. En diskussion, modererad av Carla Khijoyan, världsradets programchef för Mellanöstern, kommer att äga rum efter filmen.
Filmen, producerad av Balasan Initiative for Human Rights-Palestine, förmedlar starka budskap om Al Makhrours betydelse i palestinsk historia, arv, biologisk mångfald och framtida utveckling. Filmen belyser också de aktuella farorna till följd av Israels beslagtagningspolitik.
Dalia Qumsieh, advokat och grundare av Balasan Initiative for Human Rights-Palestine, en palestinsk kristen rättsligt försvarsgrupp, kommer också att tala vid visningen.
För närvarande arrangerar även världsradet för kyrkor utställningen ”Bethlehem Reborn – Palestine – The Wonders of the Nativity” om renoveringen och restaureringen av Jesu födelsekyrka i Betlehem. Utställningen är öppen måndag till fredag från kl. 9:00 till 17:00.
Jesu födelsekyrka är en av världens äldsta kyrkor och dateras tillbaka till år 313 e.Kr. År 2013 genomgick den en renovering för att återställas till sitt forna skick.
Efter visningen kommer det att hållas en mottagning. Var vänlig och svara till [email protected] senast den 2 oktober kl. 10:00 CEST.
Utställningen ”Bethlehem Reborn – Palestine – The Wonders of the Nativity” kan besökas genom att klicka på länken. [https://www.oikoumene.org/events/exhibition-bethlehem-reborn-palestine-the-wonders-of-the-nativity]

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd