KRISTNA NYHETSBYRÅN

WCC ansluter sig till partners över hela världen inför ”Together: Gathering of the People of God”

Lästid: 1 minut
Världsrådet för kyrkor är en av över 60 samarbetspartners som förbereder sig för eller huserar "Together: Gathering of the People of God," ett evenemang från den 29 september till den 1 oktober där unga människor samlas i Rom, och de runt om i världen samlas med dem i anden, genom bön och kristen enhet.

”Tillsammans”-evenemanget har också väckt intresse hos många WCC-medlemskyrkor som håller lokala arrangemang i samband med festligheterna i Rom.

Unga människor – oavsett om de reser till Rom eller stannar hemma – uppmanas av kyrkor, kyrkofederationer, samfund, rörelser och ungdomsministerier att delta på sina egna sätt.

Förutom de många samarbetspartnerna organiseras evenemanget även av Taizé-gemenskapen i nära samarbete med sekretariatet för synoden i Rom, Dikasteriet för främjandet av kristen enhet, Dikasteriet för lekmän, familj och liv samt Vatikanstatens representant i Rom.

Unga vuxna mellan 18 och 35 år är välkomna till Rom och kommer att bo i församlingar och kristna samfund i staden. Olika ”vägar” kommer att erbjuda möten på olika platser i Rom samt workshops och rundabordssamtal om olika teman.

En ekumenisk bönenvaka den 30 september är öppen för alla och kommer att äga rum på Petersplatsen. Påven Franciskus och representanter från olika kyrkor kommer att delta.

För mer information om evenemanget, besök webbplatsen https://together2023.net.

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.