KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC arrangerar hybrid evenemang om mental hälsokämpande.

2 min lästid
Vi ber vänligen om att du i framtiden undviker att parkera på rampen reserverad för funktionshindrade, eftersom detta kan skapa problem och hindra tillgänglighet för dem som är beroende av den.

Samarrangerad av World Council of Churches, World Federation for Mental Health och World Health Organisation kommer eventet att fira både WCC och World Federation for Mental Health:s 75-årsjubileum.

World Federation for Mental Health har som mål, fastställt vid Londons konferens 1948, att alla världens medborgare ska kunna samlas för global mental hälsa och global fred och fastslår att ”allas hälsa är grundläggande för att uppnå fred och säkerhet och det beror på fullt samarbete från individer och stater.”

Detta mandat fortsätter att vara relevant och federationen strävar efter att främja bland alla människor och nationer den högsta möjliga nivån av mental hälsa genom att förespråka åtgärder för att främja mental hälsa och välbefinnande, samordna insatserna från medlemsorganisationer, regeringsorgan, yrkesgrupper och internationella organisationer för att främja mental hälsa för alla.

Det hybridevent i Genève kommer att fånga tidigare framgångar inom mental hälsa-advokacy, identifiera varför de var framgångsrika och identifiera nuvarande brister och områden av omedelbar, medellång och långsiktig prioritet. Vissa talare kommer också att fokusera på betydelsen av familjer och nära och kära inom mental hälsa-advokacy genom att dela upplevelser och exempel på framgångsrik mental hälsa-advokacy.

Talare och deltagare kommer också att utforska hur yrkesverksamma kan samarbeta för att stödja människor i konfliktsituationer, de sociala determinanterna för mental hälsa, förbättra samarbete över system för att säkerställa att mental hälsa blir en global prioritet, samt mänskliga rättigheter och rättsliga ramverk relaterade till mental hälsa.

Webbinariet, som hålls online och på plats, kommer att inkludera smågruppsworkshops i ett hybridt format.

Läs mer: [75 years of mental health advocacy: achievements, challenges, and the future.](https://www.oikoumene.org/events/75-years-of-mental-health-advocacy-achievements-challenges-and-the-future)