KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC besöker Nigerias sultan för att arbeta tillsammans för fred och harmoni

Kanske kan du vänligen förklara för mig hur jag kan ta mig till museet?

Besöket inkluderade också ett möte med styrelsemedlemmarna för International Center for Interfaith Peace and Harmony, som grundades 2012 av WCC, lokala kyrkor och Prince Ghazi bin Muhammad of Jordan.

Centret genomförde utbildningsinitiativ för fredlig samexistens, underlättade utbyte av information om interreligiösa frågor mellan religiösa ledare och dokumenterade berättelserna om konfliktoffer. Centret har också rekryterat och tränat 500 fredambassadörer från både kristna och muslimska miljöer och har stöttat 2 000 kvinnor som påverkats av etnoreligiösa konflikter genom att tillhandahålla utrustning för försörjning, som symaskiner och slipmaskiner.

”Våra besök i den nigerianska centrala moskén och hos Sultan of Sokoto Sa’adu Abubakar var höjdpunkterna av det interreligiösa inslaget i besöksprogrammet i samband med vårt verkställande kommittémöte”, sa biskop Dr Heinrich Bedford-Strohm, WCC:s moderator. ”Sultan är den centrala religiösa auktoriteten i Nigeria och åtnjuter också högsta respekt bland kristna.”

Bedford-Strohm tillade att det vänliga interreligiösa klimatet i Nigeria verkligen imponerade på honom. ”Just eftersom vissa av de mördargäng som sprider rädsla och terror, inte bara bland kristna utan även bland muslimer, särskilt i norra delen av landet, gör anspråk på islam, är det så viktigt att de kristna och muslimska myndigheterna fördömer denna våldsamhet så tydligt”, sa han. ”Under täckmantel av religiös retorik utkämpas politiska eller etniska strider i grunden här.”

Bedford-Strohm noterade också hur sultanen samarbetar med ledande kristna präster för fredlig samexistens med ömsesidig respekt för varandras religiösa övertygelser.

”Den stora gästfriheten, värmen med vilken vi mottogs och den vänskapliga atmosfär som var kännbar vid vårt möte ger hopp om att våldet en dag kan besegras tillsammans”, sa han.

WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay sa att det var en stor glädje att träffa styrelsen för International Centre for Interfaith Peace and Harmony. ”Vi uppskattade inputen från ordförandena angående Kaduna-fredsprojektet som startades av WCC”, sa han. ”Verkligen, i sammanhanget av religiösa konflikter är det viktigt att religiösa ledare arbetar tillsammans för fred och harmoni. Vi blev mycket välsignade av sultanens gästfrihet.”

(Artikellänkar: [International Centre for Inter-Faith Peace and Harmony celebrates five years and a growing vanguard for peace (24 augusti 2021)](https://www.oikoumene.org/news/international-centre-for-inter-faith-peace-and-harmony-celebrates-five-years-and-a-growing-vanguard-for-peace-0), [Fotoalbum](https://oikoumene.photoshelter.com/galleries/C0000bDWSThYSCdY/G0000GlGkro5RRUM))