KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC bjuder in global gemenskap att delta i evenemang på Världens Barn Dag

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter och skulle vilja informera er om att det inte var vår avsikt att orsaka något missförstånd eller irritation.

Dagen kommer att börja med ett online-symposium kl. 08:30 CET där deltagarna får möjlighet att utforska möjligheter att implementera kyrkornas åtaganden gentemot barn över hela världen och diskutera framsteg inom barnskydd, barnmedverkan och intergenerationell klimaträttvisa. Symposiumet, som arrangeras av det finska evangelisk-lutherska missionsförbundet, kommer att inkludera vittnesmål från barnhjälplinjer i Afrika, främja meningsfull barn- och ungdomsdeltagande i kyrkor och inspirera genom intergenerationella klimaträttvisemästare från kyrkor i Asien.

Senare under dagen kommer en hybridkonferens att äga rum i Mumbai, Indien, kl. 15:00 CET. Den online- och onsite-evenemanget, som co-organiseras av Arigatou International, UNICEF och interreligiösa partners, fokuserar på temat ”Att ta hand om våra barn är att ta hand om vår planet.” Barn som är engagerade i implementeringen av kyrkornas åtaganden gentemot barn kommer att dela sina åsikter om klimaträttvisa. WCC kommer att belysa den akuta nödvändigheten av att hantera desinformation kring klimatkrisen, oskadliggöra koldioxidbomber och banvägen för en hållbar framtid där barns välbefinnande står i centrum för beslutsfattande.

”Vi välkomnar alla medlemskyrkor och partners att registrera sig och delta online i båda dessa evenemang på Världens Barns Dag. Genom att bygga på vittnesmål, konkreta exempel och kraftfulla strategier kan vi återigen föreställa oss en bättre framtid för och med barn och ungdomar. Låt oss ena krafterna mot en ljusare, hållbar framtid,” säger Frederique Seidel, WCC programchef för barnrättigheter.

Världens Barns Dag markerar antagandet av FN:s konvention om barnets rättigheter (CRC) 1989, som utvecklades med starka bidrag från kyrkor och andra trosbaserade aktörer. Genom att spela en viktig roll i den rådgivande processen inför utvecklingen av det nya FN:s allmänna kommentar 26 betonar WCC dess betydelse för att vägleda regeringar i frågor rörande barn och klimat, vilket är avgörande för en effektiv implementering av FN:s CRC.

Registrera dig för Världens Barns Dags symposium här.

Registrera dig här för Världsdagen för böner och handling för barn (hybridevenemang).

Climate-Responsible Finance – a Moral Imperative towards Children.

Resurser och verktyg tillgängliga för implementeringen av kyrkornas åtaganden gentemot barn.

För publikationen Climate Justice with and for Children and Youth in Churches.

Engagera barn/ungdomar i implementeringen av kyrkornas åtaganden gentemot barn.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd