KRISTNA NYHETSBYRÅN

WCC-centralkommittén avslutar möte med uppmaning till försoning i en splittrad värld

Lästid: 2 minuter
Jag vill boka ett möte för att diskutera vårt samarbete och hur vi kan gå vidare framåt.

Motiverade av vårt hopp i Kristus fortsätter vi att spela vår roll i Guds uppdrag till hela världen som försoningens förmedlare i en bruten och sönderslagen värld”, sa vice ordförande för kommittén, Reverend Merlyn Hyde Riley, i sin predikan vid avslutningsbönen på mötet den 27 juni.

”Vi återvänder till situationer av lidande och missnöje, smärta och lidande, men vår tacksamhetsanda kommer att fungera som en inspirationskälla för medtroende och vittnesbörd för ogudaktiga och sökande när vi håller fokus på Guds verk i Jesus Kristus”, sa Hyde Riley.

Sångerna, böneläsningarna på avslutningsbönen var hämtade från det andliga livets resurser från WCC: s 8: e församling som samlades kring temat ”Vänd dig till Gud: Gläd dig i hoppet” i Harare, Zimbabwe, 1998.

”Vi återvänder till olika former av liv och omständigheter. För vissa kommer vi att återvända till ett liv fyllt av osäkerhet och oro, och för andra till liv och omständigheter som är på väg att tappa kontrollen”, sa Hyde Riley, generalsekreterare för Jamaica Baptist Union.

”Och idag, i dessa sista ögonblick av vårt möte när vi förbereder oss för vår resa hem, är vi inbjudna att omfamna inbjudan – ’Vänd dig till Gud: Gläd dig i hoppet'”, fortsatte hon.

WCC: s centrala kommitté fungerar som den främsta styrande organet för WCC mellan sina församlingar.

Årets möte från 21 till 27 juni i Genève var det första sedan den centrala kommittén valdes vid WCC 11: e församling i Karlsruhe, Tyskland 2022.

”Låt oss gå härifrån till Amerika, Asien, Afrika, Europa, Oceanien och Antarktis, ja, ända till jordens ände, och åtaga oss att hantera den ojämlika fördelningen av världens resurser, de osansvariga metoder som utnyttjar miljön och leder till osäkerhet om mat, fattigdom och konflikter ”, sa Hyde Riley.

”Motiverade av hoppet, som är försäkrat men ännu inte helt realiserat, fortsätter vi, att ta itu med brott, rasism, kvinnoförakt, splittring, hat, girighet, konflikter och krig”, sa Hyde Riley.

”När vi går, låt oss lämna denna plats i tillbedjan, tacksamhet och glädje i hoppet genom den heliga Andens kraft när vi vänder oss till Gud i Kristus.”

Fotoarkiv över avslutningsbönen för WCC:s centrala kommitté 2023.

Fotoarkiv över WCC:s centrala kommittés möte.

WCC:s centrala kommittés möte, juni 2023.