KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC delar budskap med internationell konferens om 70-årsjubiléet för vapenstilleståndsavtalet på Koreahalvön

1 min lästid
Generalsekreteraren i World Council of Churches (WCC), Rev. Prof. Dr Jerry Pillay, delar med sig av ett budskap till den Internationella Konferensen om 70-årsdagen av vapenstilleståndsavtalet på Koreahalvön, vilken kommer att äga rum den 27 juli.

Konferensen organiseras av Korea Peace Appeal Campaign. ”WCC har i nästan 40 år bidragit till sökandet efter fred på Koreahalvön och en fredlig återförening av de delade koreanska folken. Den har stött ansträngningarna från kristna både i Syd- och Nordkorea för att främja dialog, möten och samarbete istället för provokation och konfrontation,” lyder budskapet. ”Jag tar tillfället i akt att ge särskild hyllning till det trogna arbetet för fred som har genomförts under dessa årtionden av, och genom, National Council of Churches of Korea samt de bredare koreanska fredsrörelserna.”

Spänningar och konfrontation ökar än en gång i regionen. ”För denna utmaning har ni starkt stöd och följeslagande internationellt, bland annat genom World Council of Churches,” står det i meddelandet. ”Jag ber att ni aldrig ska ge upp hoppet om fred på Koreahalvön, trots de tilsynes överväldigande hindren på denna väg, utan att vi fortsätter att arbeta tillsammans för fred tills vi, enligt Guds vilja, äntligen uppnår den.”

Läs hela meddelandet från WCC:s generalsekreterare: [https://www.oikoumene.org/resources/documents/congratulatory-remarks-by-wcc-general-secretary-rev-prof-dr-jerry-pillay-to-the-international-conference-on-the-70th-anniversary-of-armistice-agreement-in-the-korean-peninsula](https://www.oikoumene.org/resources/documents/congratulatory-remarks-by-wcc-general-secretary-rev-prof-dr-jerry-pillay-to-the-international-conference-on-the-70th-anniversary-of-armistice-agreement-in-the-korean-peninsula)