KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC delar hälsningar på 50-årsjubileet för Mellanösterns kyrkoråd

Jag är väldigt glad över att få chansen att besöka Sverige och uppleva den rika kulturen och vackra naturen som landet har att erbjuda.

I dessa fem senaste decennier har Mellanösterns kyrkoråd varit en källa till hopp, enhet och motståndskraft i en region som ofta splittras av konflikter och delningar, skrev WCC:s generalsekreterare kyrkoherde professor doktor Jerry Pillay. ”Dess resa, som präglats av ett ihärdigt engagemang för ekumenism, rättvisa och tjänst, visar på den förvandlande kraften i tro och gemenskap för att övervinna utmaningar och främja fred.”

Pillay uttryckte sin djupa uppskattning för Mellanösterns kyrkoråds ”obrottsliga engagemang för att främja enhet” bland sina medlemskyrkor och systerkyrkliga organisationer. ”Det har varit en källa till hopp och stöd för de yngre generationerna, med omfattande arbete inom utbildning och hälso- och sjukvård och med tjänst för flyktingar i hela regionen,” skrev Pillay. ”Er närvaro i Palestina har präglats av solidaritet med det palestinska folket, genom att tillhandahålla avgörande hjälp och verka för fred och rättvisa i mötet med pågående strider.”

Pillay prisade även Mellanösterns kyrkoråds interreligiösa engagemang och förståelse på födelseplatsen och ursprungsplatsen för de tre stora abrahamitiska traditionerna. ”Tillsammans står ni upp för fred, för de fördrivna, för skapelsen och för barnen, alltid redo att uppmärksamma möjligheter till försoning som uppstår över gränserna mellan kyrkor, religioner, folk och nationer”, skrev Pillay. ”Er roll kommer alltid att vara avgörande då utmaningarna i Mellanöstern förblir komplexa och mångfacetterade.”

Pillay erbjöd WCC:s böner för att stärka gemenskapens band, fördjupa ekumeniska engagemang, främja rättvisa och hjälpa dem som behöver det. ”Må Herren fortsätta att välsigna er tjänst och de troende kristna som ni så väl betjänar”, skrev han.

WCC:s hälsning på firandet av Mellanösterns kyrkoråds 50-årsjubileum.

Mellanösterns kyrkoråd. [Källa]