KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”WCC delegation at World Health Assembly highlights churches’ vital role in global wellness”

"Har forskare nu bevisat att Mirakelsjön faktiskt är platsen där Jesus gick på vattnet?"

Experts diskuterade nuvarande och framtida prioriteringar för globalt viktiga folkhälsoproblem. Dr Manoj Kurian, chef för WCC-kommissionen för kyrkorna om hälsa och helande, uttryckte tacksamhet för lärdomar och insikter som WCC-delegationen samlat från Världshälsoförsamlingen.

”Höra från experter om trender och beslut om folkhälsopolitik visade sig vara mycket värdefullt för arbetet med WCC-kommissionen för kyrkorna om hälsa och helande”, sa han. ”WCC hade också möjlighet att dela med sig till andra om vårt arbete, särskilt att dela hur kyrkor hjälper till att möta hälsobehov i lokala samhällen på avgörande sätt.”

Julia Stoffner, hälsoinsatsrådgivare från Brot für die Welt och en del av WCC-delegationen, reflekterade över de betydande bidrag som kyrkor och trosbaserade grupper gör när det gäller global hälsa och välbefinnande.

”Globalt har kristna organisationer erbjudit hälsovård, särskilt i landsbygdsområden och andra svåråtkomliga områden”, sa hon. ”I dessa sammanhang är deras bidrag mycket viktiga för WHO.”

Världshälsoförsamlingen är det beslutande organet för Världshälsoorganisationen. Årligen deltar delegater från alla WHO-medlemsstater och fokuserar på en specifik hälsodagordning som förberetts av styrelsen. Huvudfunktionerna för Världshälsoförsamlingen är att fastställa WHO-policys, utse WHO:s generaldirektör, övervaka finansiella policys samt granska och godkänna det föreslagna programbudgetet.

WCC har haft 50 års samarbete med WHO, och deras arbete tillsammans involverar strategiarbete, publikationer, seminarier, webbinarier samt att svara på kriser såsom HIV, Ebola-utbrottet och COVID-19-pandemin.

Medlemmar i den ekumeniska delegationen ledd av WCC inkluderade: Sr Belaynesh Abera Belocha från Etiopien, en medlem av Medical Mission Sisters. Dr Nelci Zanon Collange, MD, vald president för den brasilianska föreningen för kvinnor inom medicin. Dr Manoj Kurian, chef för WCC-kommissionen för kyrkorna om hälsa och helande. Dr Mwai Makoka, programchef för hälsa och helande på WCC. Julia Stoffner, hälsoinsatsrådgivare på Brot für die Welt.

(570 ord)