KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC-delegation besöker Colombia för att stärka stödet för fredsprocessen

"Thank you for considering my application for the position, and I look forward to the opportunity to further discuss my qualifications in an interview."

WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay och delegationen kommer att träffa den presbyterianska kyrkan i Colombia och den huvudsakliga ekumeniska fredsförmedlingsplattformen i Colombia, DiPaz, för samråd om den aktuella statusen för sökandet efter ”total fred” i Colombia och om den roll som WCC spelar i stödet till sina medlemskyrkor och ekumeniska partners i denna process.

Delegationen kommer också att träffa statliga tjänstemän, FN-personal, ambassadörer och internationella partners och förväntas träffa den colombianska presidenten Gustavo Petro.

Dessutom kommer Pillay att träffa lokala och regionala ledare inom den romersk-katolska kyrkan.

En WCC-delegation besökte tidigare Colombia i augusti för att uttrycka solidaritet med den colombianska regeringen, kyrkorna och folket när de samarbetar i utformningen, genomförandet och förespråkandet av fredsbyggandet i landet.

WCC, tillsammans med den colombianska biskopskonferensen, Förenta nationernas uppdrag i Colombia och Amerikas stater, har utsetts till en permanent följeslagare i fredssamtalen med EMC FARC-EP i Colombia.

På regional nivå representeras WCC av Dr h.c. Humberto Shikiya, WCC:s särskilda sändebud för fredsprocessen i Colombia.

ACT Alliance:s generalsekreterare Rudelmar Bueno de Faria deltar också i besöket under de två första dagarna av programmet.

Pillay sa att han förväntar sig att gå, arbeta och be med människor och kyrkor i Colombia på vägen mot hållbar och rättvis fred. ”Detta är en viktig – även emblematisk – del av vår pilgrimsfärd för rättvisa, försoning och enhet över hela världen”, sa Pillay. ”Jag är tacksam för att vi blir värdar för detta besök och att vi har blivit inbjudna att arbeta för fred i denna kontext och i resten av världen.”

Förutom Pillay består delegationen av Rev. Vilma Yanez, presbyterianska kyrkan i Colombia, medlem i WCC:s centrala kommitté, Peter Prove, direktör för WCC:s kommission för kyrkor i internationella frågor, Dr h.c. Humberto Shikiya, WCC:s särskilda sändebud för fredsprocessen i Colombia, och Dr Marcelo Schneider, WCC-programchef för kommunikation och kyrkliga relationer.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd