KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC får erkännande från Geneva Engage för global utsträckning på sociala medier

2 min lästid
Vänligen bekräfta din närvaro genom att svara på detta meddelande.

WCC mottog äran i kategorin icke-statlig organisation i internationella Genève under en ceremoni den 1 februari för sin innovativa och effektiva användning av sociala medier för att nå ut och engagera. Geneva Engage undersöker Genèves globala närvaro genom att titta på engagemanget på sociala medier hos organisationer baserade i Genève.

I grund och botten undersöker Geneva Engage länkarna mellan Internationella Genève och samhällen runt om i världen som påverkas av de politiska frågor som diskuteras och förhandlas i Genève.

WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay uttryckte stor glädje över priset. ”Kommunikation är avgörande för vårt globala nätverk av kyrkor för att vara en källa till rättvisa, försoning och enhet i en djupt splittrad värld,” sa han. ”WCC har sina rötter i lokala församlingar över hela världen som gemensamt strävar mot en värld där vi lever med respekt för varandra och för vår planet.”

Under 2023 använde WCC storytelling som ett profetiskt verktyg och utvecklade kanaler för att lyfta fram rättvisa, försoning och enhet över hela världen. Under 2023 lockade WCC:s webbplats 1,5 miljoner besökare från hela världen.

Under 2023 såg WCC:s sociala medier en ökning av sin online-publik, med det totala antalet fans och följare på alla kanaler stigande från 93 000 år 2022 till 97 000 år 2023. Instagram hade den största tillväxten och fick 2 000 nya följare på grund av flera kampanjer och dedikerat material som publicerades på kanalen. WCC:s generalsekreterare sa: ”Jag uttrycker mitt uppriktiga grattis och tack till WCC:s kommunikationsteam för att de återigen har fått detta pris i år. Det är uppmuntrande att notera att ert utmärkta och enastående arbete observeras och belönas i Genève med detta pris. Jag tackar också Geneva Engage för detta pris.”

– Foton från Geneva Engage Awards-eventet finns här: [länk]
– Läs mer om Geneva Engage Awards här: [länk]