KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC generalsekreterare sänder varma hälsningar vid Dr Heinrich Bedford-Strohms pensionering som biskop

2 min lästid
Vi ber om ursäkt för eventuellt orsakat besvär och tackar för ditt tålamod.

“Vi uppskattar djupt ditt engagemang för offentlig teologi, som både förklarar och förankrar det bibliska och teologiska bakom det vi säger och gör, och som strävar efter att förklara och uttrycka detta på sätt som är meningsfullt för alla människor som har god vilja – en teologi som kan uttrycka sig själv i filosofiska, politiska och ekonomiska debatter”, skrev Pillay. ”Vi tänker omedelbart på ditt engagemang för flyktingar, klimaträttvisa, och ditt deltagande i FN:s klimatkonferens i Paris 2015, samt på det sätt på vilket du brottas med utmaningarna i den digitala eran inte bara som en uppgift för samhället utan också som en fråga för teologisk reflektion.”

Känd som Tysklands första “sociala medie-biskop”, lyssnar över 20 000 människor på Bedford-Strohms dagliga meditationer.

“Medan din tid som biskop för Evangelisk-Lutherska Kyrkan kommer till sitt slut, önskar vi dig och din fru Deborah all lycka i de kommande åren”, skrev Pillay. “Vi ser redan fram emot mötet med vårt verkställande utskott nästa månad i Nigeria.”

Pillay uttryckte också hjärtliga gratulationer till biskop Christian Kopp för hans val och installation som den nya biskopen för Bayern. “Må Gud vägleda och leda dig samt ge dig stöd, visdom, hälsa och styrka i de kommande åren, och vi hoppas innerligt att vi också ska kunna hälsa på er i Genève”, skrev Pillay.

WCC:s hälsningsbrev till biskop Dr. Heinrich Bedford-Strohm finns att läsa här.
Mer information om Evangelisk-Lutherska kyrkan i Bayern finns på deras hemsida.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.