KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC generalsekreterare: ”Vid COP 28 måste vi tala ut för rättvisa”

2 min lästid
Vi kommer att vara glada att hjälpa dig med din begäran.

Det finns många som skriker ut för att bli hörda, bli beaktade, bli omhändertagna och älskade, sade Pillay. ”Ändå fortsätter vi som vanligt med våra affärer.”

Idag lider och gnyr naturen, sa Pillay. ”Tecknen är tydliga och vetenskapen säger oss samma sak”, sa han. ”Mänskligheten står inför en enorm förändring i det klimatiska systemet som kommer att påverka allt mänskligt liv på planeten Jorden.”

Mat, vatten och levebröd är hotade av ett varmare klimat, hävdade Pillay. ”Migrationen kommer att öka och som ett resultat kommer det att bli mer social osäkerhet och våldsamma konflikter kan eskalera på grund av vatten- och markbrist”, sa han. ”Medan vissa av oss kanske uppfattar klimatkrisen som viktig att fokusera på som kristna, gör inte många andra det.”

Kristna är kallade att ta hand om jorden eftersom den tillhör Gud, uppmanade Pillay. ”Det åligger oss därför att arbeta för jordens bästa och Guds ära”, sa han. ”Det kommer inte att finnas någon rättvisa när ekosystemen inte längre kan leverera det vi alla är beroende av för vårt liv.”

Människor av tro uppmanas att agera och att agera nu, sa Pillay. ”Intresset att tjäna pengar på fossila bränslen är större än rättvisans intresse och särskilt intergenerationell rättvisa”, sa han. ”COP28 är avgörande för framtiden för den levande planeten, vårt gemensamma hem, och för våra barn och framtida generationer.”

Vetenskapen är kristallklar, sa Pillay. ”Regeringarna måste agera nu för att fasas ut fossila bränslen som står för 75% av utsläppen av växthusgaser”, sa han. ”Vi måste stödja unga människor i deras ansträngningar att skydda sin framtid och säkerställa en hållbar levande planet.”