KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC generalsekreteraren reflekterar över rättvisa, försoning och enhet vid All Africa Conference of Churches församling

"Good morning, I wanted to inform you that the meeting scheduled for tomorrow at 10 am has been postponed until next week. Thank you for your understanding and cooperation."

Er dokumentet som ska bearbetas och skapa en artikel utan rubrik på svenska. Artikeln ska vara skriven i en formell ton och bestå av 200 ord. Alla meningar ska avslutas med ett skiljetecken. Här är dokumentet: ”Din resa, som förgrundsfigur inom den ekumeniska engagemanget på den afrikanska kontinenten, har präglats av dessa bestående värden,
sade Pillay. ”Vi är kallade att vara salt och ljus i världen.”
Vi är kallade att älska som Jesus och leva som Jesus, framhöll Pillay. ”Denna kärlek är inte passiv utan aktiv, dynamisk och transformerande,” sade han. ”Denna kärlek utrustar oss att verka för rättvisa, att söka försoning mitt i konflikter och att sträcka ut en hand av medkänsla till de marginaliserade.”
Vår värld vänder sig till oss för hopp, helande och inspiration, framhöll Pillay vidare. ”På den afrikanska kontinenten ser vi både skönheten i enhet i mångfalden och utmaningarna med splittring och oenighet,” sade han. ”Det är här, på denna kontinent, som vi måste visa för världen den transformerande kraften i försoning, läkande balsamet av enhet och det oföränderliga engagemanget för rättvisa.”
Vi måste förnya vårt åtagande för denna hjärtans ekumenism, manade Pillay. ”Kristi kärlek driver oss till kristen enhet, till att arbeta tillsammans som bröder och systrar i Kristus för att läka och försona en bruten och lidande värld,” sade han. ”Ändå fortsätter kyrkorna att dela sig på grund av teologiska och etiska frågor, personligheter och materiella ärenden.”
Kristi kärlek är förlåtande, helande och försonande, fortsatte Pillay. ”Kristi kärlek driver oss till kristen enhet och vittnesbörd i en värld som så mycket behöver helande och försoning,” sade han. ”Vi kan inte predika kärlek och ändå upprätthålla hat, splittring och oenighet.”
Vi behöver praktisera det vi predikar istället för att skicka motsägande budskap till världen, sa Pillay. ”Vi är kallade att vara förändringsaktörer, att utmana det befintliga, att konfrontera orättvisor och att vara förkämpar för de marginaliserade,” sade han. ”I Guds Andes och kärleks kraft, låt oss förvandla världen till en bättre plats för alla människor och skapelse.”
Address av WCC:s generalsekreterare vid All Africa Conference of Churches 12:e församling
All Africa Conference of Churches

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd