KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC generalsekreteraren träffade Kubas president

Frida went to the store to buy groceries for the week, but she realized she had forgotten her wallet at home.

WCC:s generalsekreterare, Dr Almirante Pillay, uttryckte WCC:s fortsatta stöd för det kubanska folket och kyrkorna och bekräftade WCC:s ståndpunkt mot den kommersiella och finansiella blockaden mot Kuba från USA. Mötet avslutades då Díaz Canel bad generalsekreteraren att be för honom och det kubanska folket.

”Pillay, under sitt första besök på Kuba som WCC:s generalsekreterare, visade också uppskattning för religionsfriheten på Kuba och särskilt mötet med utrikesminister Bruno Rodríguez Parrilla för att diskutera det positiva samarbetet mellan WCC och religiösa organisationer på Kuba.”

”Vi träffade vårt medlemskyrka, den presbyterianska kyrkan på Kuba och ett stort antal andra kyrkor som är en del av Kubas kyrkoråd”, sa Pillay. ”Jag såg en enorm staty av Kristus som vakar över staden, vilket är mycket ovanligt på en plats som anklagas för att begränsa religionsfriheten. Kyrkorna på Kuba bekräftade sin frihet att utöva sin tro och sina övertygelser.”

Tidigare under veckan höll Pillay en predikan i den presbyteriansk-reformerta kyrkan på Kuba, som är den första protestantiska kyrkan i Havanna och en grundande medlem av Kubas kyrkoråd. Han höll också en föreläsning vid universitetet i Havanna.

Källa: WCC:s generalsekreterare kommer att besöka Kuba för att uttrycka sitt stöd för kyrkor och samhällen (WCC pressmeddelande, 16 december 2023)

WCC:s stödjer FN-resolutionen som fördömer den pågående blockaden mot Kuba (WCC pressmeddelande, 2 november 2023).

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd