KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC gratulerar nyligen invigda biskopar i Mar Thoma Syrian Church i Malankara

2 min lästid
I am writing to inform you that your application has been approved and you have been accepted into our program.

“Till Bishop Saju C. Papachen, till Bishop Joseph Daniel och till Bishop Matthew C. Chandy, erbjuder jag er mina gratulationer och även mina förhoppningar om att ni kommer att finna djup personlig andlig uppfyllelse genom hängiven tjänst till Guds folk i Mar Thoma Syrian Church i Malankara,” skrev Pillay. “Till hela kyrkan, samlad för att fira denna underbara dag, erbjuder jag vår tacksamhet för vittnesbördet och arbetet från dessa tre Guds män som ägnar sig åt kyrkans andliga liv och gemensamma arbete i deras nya roll.”

Genom att fortsätta den långa, obrutna linjen från kyrkans ursprung i tidig kristendom, signalerar också konsekreringarna den fortsatta vitaliteten och hälsan hos Mar Thoma Syrian Church i Malankara och av indisk kristendom i sig, tillade Pillay.

“Hur mäter vi kyrkans hälsa? Hur ska ni mäta framgången av er episkopala tjänst? Vi vet att det inte handlar om antalet själar eller tillväxt av kyrkor eller storleken på budgetar,” skrev Pillay. “Er framgång, som ni vet, ligger i att möjliggöra en allt djupare möte med Kristus i er själva och era människor, genom bön, liturgi och gemenskap.

Framgång växer också genom att odla en allt starkare lärjungaskap, avslutade Pillay. “Den lyser som starkast i er generösa tjänst till dem i nöd och mäts i liv och hela samhället – förvandlade av kärlek,” sa han. “Idag firar vi era konsekreringar som ännu ett steg i vår heliga resa som följare av Jesus, genom att förvandla oss själva och vår värld i hans bild.”

Läs hela brevet. Läs mer om hur lokal och global ekumenism förenas i Asien.