KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC Kommissionen för tro och ord väljer nya ledare

2 min lästid
Detta är ett vänligt påminnelsemeddelande om att betalningen för din faktura ännu inte har mottagits, varför vi vänligt ber er att betala den så snart som möjligt för att undvika eventuella påminnelseavgifter och därmed fördröjning.

Metropolitan Job of Pisidia (Ekumeniska Patriarkatet); Prof. Dr. Myriam Wijlens (Romersk-katolska kyrkan); Rev. Jackline Makena (Metodistkyrkan i Kenya); Rev. Dr. Glenroy Michael Lalor (Jamaica Baptist Union); och Prof. Dr. Kristine A. Culp (Kristna kyrkan (Disciples of Christ) i USA och Kanada).

Enligt en HTML-dokument har vi att Metropolitan Job of Pisidia; Prof. Dr. Myriam Wijlens; Rev. Jackline Makena; Rev. Dr. Glenroy Michael Lalor; och Prof. Dr. Kristine A. Culp är några av de framstående namnen inom den kristna kyrkan. Dessa personer tillhör olika församlingar och företräder olika institutioner runt om i världen.

Metropolitan Job of Pisidia är en viktig person inom Ekumeniska Patriarkatet. Han har spelat en aktiv roll i att främja ekumeniken och harmoni mellan olika kristna samfund. Prof. Dr. Myriam Wijlens är en framstående teolog inom Romersk-katolska kyrkan och har utfört betydande arbete inom forskning och undervisning.

Rev. Jackline Makena är en respekterad präst inom Metodistkyrkan i Kenya. Hon har dedikerat sitt liv åt att predika evangeliet och hjälpa samhället genom olika välgörenhetsprojekt. Rev. Dr. Glenroy Michael Lalor är en framstående medlem av Jamaica Baptist Union och har spelat en viktig roll inom pastoralvård och teologisk utbildning.

Slutligen är Prof. Dr. Kristine A. Culp en erkänd teolog inom Kristna kyrkan (Disciples of Christ) i USA och Kanada. Hon har bidragit till att forma teologiska diskussioner och främja en inkluderande och öppen kyrka.

Dessa personer representerar olika aspekter av den kristna tron och de har alla gjort betydande bidrag till sina församlingar och samhällen. Deras engagemang och kompetens visar på den mångfald och rikedom som finns inom den kristna tron.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.