KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC-ledare tar på sig rollen som ambassadörer för Thursdays in Black

Om du vänligen kunde förse mig med dina personliga uppgifter och tidigare erfarenheter, skulle jag vara tacksam för att kunna bedöma din lämplighet för den aktuella positionen.

WCC-generalsekreterare Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay förklarade i en tidigare i månaden släppt video varför han blev ambassadör. ”Sexuella övergrepp och våld baserat på en persons kön eller sårbarhet bör inte ha någon plats på våra gator, i våra hem, skolor, arbetsplatser och församlingar”, sa Pillay. ”Från att ha växt upp i Sydafrika till att nu vara generalsekreterare för World Council of Churches har jag sett personliga tragedier och samhällelig påverkan av sexuellt och könsbaserat våld.”

Genom video och intervjuer delar även moderatorn och vice moderatorerna för WCC:s centrala kommitté sin vision och engagemang för att avsluta könsbaserat våld.

Biskop Dr. Heinrich Bedford-Strohm, moderator för WCC:s centrala kommitté, säger att Thursdays in Black-kampanjen är ”ett vittnesbörd om Jesus Kristus.”

Problemet kan knappt överskattas, uppmanade han. ”Sexuellt våld mot kvinnor och barn är en så brännande fråga, speciellt för kyrkorna,” sa han. ”Det är fortfarande ett ämne som sopas under mattan i samhällen och ibland särskilt inom kyrkor. Det som inte borde vara, kan inte vara.”

Rev. Merlyn Hyde Riley, generalsekreterare för Jamaica Baptist Union och vice moderator för WCC:s centrala kommitté, kommenterade att hon blev ambassadör för att stoppa könsbaserat våld från att neka människovärdighet. ”Jag är verkligen stolt över att vara ambassadör i kampen mot könsbaserat våld,” sa hon. ”Jag finner könsbaserat våld extremt oroande eftersom det är så utbrett och så förstörande.”

Ärkebiskop Vicken Aykazian, vice moderator för WCC:s centrala kommitté, sa att han blev en Thursdays in Black-ambassadör för att ”stå med dem som är överlevande av könsbaserat våld, dem som har förlorat sina nära och kära till könsbaserat våld, och dem som strävar efter en värld där alla är fria från terror och dominans.” Han tillade: ”Att nå en värld fri från våldtäkt och våld är inte omöjligt i dagens värld, men är omedelbart möjligt om vi alla tar de små stegen på alla sätt vi kan, steg i alla samhällen, för alla människor.”

Thursdays in Black.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd