KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC lovar stöd i social dialog i Colombia: ”Vi är med er på er resa”

"Är du redo att utforska hemligheterna bakom Bibelns mest mystiska berättelser? Läs mer i vår nya artikel!"

Enligt en rapport sammanställd av Lilia Clemencia Solano Ramirez, som är Colombias vice minister för Social Dialog, Jämställdhet och Mänskliga Rättigheter, samlades 30 religiösa och samhällsledare för att diskutera rättvisa och försoning.

En WCC-delegation bestående av WCC moderator för den centrala kommittén Bishop Dr. Heinrich Bedford-Strohm, WCC generalsekreterare Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay, Rev. Dr Kenneth Mtata, WCC-programdirektör för Offentligt Vittnesbörd och Diakonia samt Marianne Ejdersten, WCC kommunikationsdirektör.

WCC generalsekreterare Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay var en av talarna och tackade regeringen för att ha bett WCC att vara en del av fredsprocesserna i Colombia. Han betonade att fred inte bara handlar om frånvaron av krig utan betydligt mer än så.

Pillay underströk att vi inte kan uppnå fred genom fortsatt våld. Han uppmanade alla att stanna tillsammans, arbeta tillsammans, be tillsammans och gå tillsammans för fred. Han påpekade att i strävan efter fred i Colombia är de inte ensamma och att WCC är glada att vara med dem på resan mot samma mål.