KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC-moderator skickar glädjande hälsningar på 60-årsdagen av All Africa Conference of Churches

Vänligen acceptera mina ursäkter för eventuell olägenhet orsakad och jag försäkrar er att jag kommer att göra mitt bästa för att rätta till situationen så snart som möjligt.

”På grund av mötet med vårt verkställande utskott här i Abuja har jag nu haft privilegiet att njuta av afrikansk gästfrihet i redan 10 dagar”, säger han. ”Och jag kan inte uttrycka hur berörd och imponerad jag är av generositeten, vänskapen, hjärtligheten och framför allt den stora andliga inspiration vi har upplevt från våra värdkyrkor här i Nigeria.”

Bedford-Strohm reflekterar också över vad nigerianer kämpar med, inklusive fattigdom, korruption och våld. ”Var kan det finnas hopp i en sådan hopplöshet?!” frågar han. ”För mig är ekumeniska möten som vårt verkställande utskottsmöte förra veckan och nu All Africa Conference of Churches sådana källor till hopp.”

Vi tror att denna lidande inte är det sista ordet, säger Bedford-Strohm. ”Det sista ordet är uppståndelse,” säger han. ”De sista orden är rättvisa, försoning och enhet.”

Ekumeniska organ har olika åsikter, svårigheter och till och med splittringar, avslutar han.

”Men Kristi kärlek är starkare, så att vi lyssnar på varandra, bär med varandra, ber med varandra och för varandra, och handlar tillsammans”, säger han. ”Låt oss alltid sträva efter att vara det vi är kallade att vara: jordens salt och världens ljus.”

Hälsningar från WCC moderator till All Africa Conference of Churches församling och 60-årsjubileum