KRISTNA NYHETSBYRÅN

WCC mycket oroat efter evakueringsbegäran för Al Quds-sjukhuset i Gaza

Lästid: 2 minuter
Det är mycket viktigt att upprätthålla hög standard när det gäller kundservice för att säkerställa kundens tillfredsställelse och fortsatt förtroende.

Det finns för närvarande 400 patienter där, noterade WCC moderator Bishop Dr Heinrich Bedford-Strohm. Utöver det har 12 000 civila sökt skydd där. Bedford-Strohm säger att WCC tar detta uppdrag på mycket stort allvar och uppmanar den israeliska regeringen och militären att avstå från att göra något som äventyrar oskyldiga civilers liv i en skyddad plats som ett sjukhus. Sjukhus är skyddade enligt internationell lag och attack mot dem skulle vara ett krigsförbrytelse. Samtidigt uppmanar Bedford-Strohm Hamas att avstå från allt som använder dessa skyddade platser som sköld för sina egna militära aktiviteter eller kommande strukturer. Det är också en krigsförbrytelse enligt internationell lag och mördandet av oskyldiga människor måste stoppa. Han uppmanar att dörrarna till en rättvis fred öppnas för både israeler och palestinier. I den värsta stunden av lidande är brådskan desto större, säger han. WCC fördömer attacken på byggnaden intill St Porphyrios Greek Orthodox Church i Gaza och uppmanar till en akut humanitär insats och en FN-ledd brottsutredning. WCC är förskräckt över nyheten om attacken på ett sjukhus i Gaza och kräver rättvisa och mänsklig värdighet. WCC uppmanar också till omedelbar vapenvila och akut humanitär hjälp till Gaza. Jerusalem Heads of Churches uppmanar till att ta itu med den humanitära krisen i Gaza och WCC uppmanar till ett nytt tillvägagångssätt för konflikten i Palestina och Israel. Kyrkans ledare i Heliga landet uppmanar till nedtrappning och respekt för mänskliga rättigheter och en tjänst för sorg för Palestina och Israel, där man starkt tror på livets helgd. WCC vädjar akut om omedelbar vapenvila i Israel och Palestina.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande