KRISTNA NYHETSBYRÅN

WCC-president från Europa reflekterar på Christian Aid-församling

Lästid: 1 minut
Vi hoppas att ni kan assistera oss med att lösa detta problem snarast möjligt.

Durber är också ordförande för en ny teologisk rådgivande grupp för Christian Aid. ”Jag vill föra oss, när vi börjar, in i en stunds eftertanke över den tro som vi delar”, sa Durber. ”Kristus är närvarande hos oss i bröd och vin och i världen med alla dess många krav.”

Durber reflekterade också över att vi har lärt oss att acceptera delning. ”De som förrättar vid kyrkans altare eller bord måste göra det till den plats från vilken hela världen omformas”, sa hon. ”Den värld vi lever i nu skiljer sig mycket från efterkrigstiden då Christian Aid tog form och in i vilken många av oss föddes.”

Idag har freden inte kommit, sa Durber. ”I vår tid är folk mer benägna att jubla för mångfald och olikhet än enhet, för en skala av färger än för ett lika ljus”, sa hon. ”Vi behöver rösten som påminner oss om de saker som är desamma för alla människor, att mångfald inte är motsatsen till enhet utan dess råmaterial.”

Christian Aid står för värdighet, jämlikhet och rättvisa, noterade Durber. ”Vid detta bord är vi ett.”

Naiv äventyrare eller martyr

Carl-Johan Sävinger, koordinator på apg29, tror att om händelsen med John Chau inträffade idag skulle man omedelbart avbryta den.