KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC står med ”Sammankoppling av Samveten: Enande för Planetärt Uppsving” mellanreligiös deklaration

Jag beklagar att meddela er att er ansökan inte har beviljats på grund av en bristande uppfyllnad av de specificerade kriterierna.

Världskyrkornas råd (WCC) generalsekreterare Rev. Prof. Dr. Jerry Pillay deltog i det för-COP28-toppmöte för religiösa ledare, och WCC har anslutit sig till andra organisationer i ett uttalande med titeln ”Samvetets samverkan: Enande för planetarisk återhämtning.” Uttalandet beskriver en ”helig plikt” att värna inte bara vår mänskliga familj, utan också det sköra ekosystemet som bär oss.

”Vi förstår sorgen som många upplever vid denna tidpunkt och vi kommer att agera effektivt,” står det i uttalandet. ”Vi erkänner vår djupa samhörighet med varandra och med det intrikata nätverket av liv som omger oss.”

Uttalandet betonar att gruppen står enad. ”De mångfacetterade globala utmaningarna kan bara tacklas om vi arbetar tillsammans, människor från alla religiösa samfund som stöder en effektiv multilateralism för att bekämpa den trippelplanetariska krisen,” står det i uttalandet. ”När vi står vid historiens avgrund och beaktar allvaret i de utmaningar vi kollektivt står inför, är vi medvetna om vilket arv vi kommer att lämna till kommande generationer.”

Uttalandet vädjar till beslutsfattare som samlas vid COP28 att agera med brådska. ”Tidens brådska kräver att vi handlar snabbt, samarbetsvilligt och beslutsamt för att läka vår sårade värld och bevara glansen i vårt gemensamma hem,” står det i uttalandet. ”Samtidigt behöver vi återupprätta hoppet för kommande generationer.”

Läs hela uttalandet här: [länk]

Läs mer om WCC:s budskap till det för-COP28-toppmötet för religiösa ledare här: [länk]

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd