KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC träffar Right Livelihood för att planera gemensamt arbete för klimaträttvisa.

Vänligen observera att vi inte kan återbetala några varor som har blivit använda eller skadade.

Right Livelihood, som beskriver sig själva som ett moddrivet samhälle för social förändring, tilldelar årligen utmärkelser till individer eller organisationer för att erkänna ”effekten av modiga visionärer och skapande av meningsfulla kontakter över hela världen.”

WCC och Right Livelihood diskuterade gemensamt stöd och synergieffekter, särskilt deltagande i det globala nätverket för pristagare, liksom initiativ relaterade till klimaträttvisa och fredsbyggande. WCC och Right Livelihood arrangerade en heldagsseminarium den 12 maj, som erbjöds i hybridformat, för att stödja och stärka kyrkor och trosbaserade samhällen att mer effektivt svara på utmaningarna med miljöförstöring och klimatförändringar.

WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay sa efter mötet: ”Right Livelihood har många områden som överlappar med WCC:s prioritering att ta itu med klimatrelaterade frågor för positiv social förändring och inkluderar lokala aktörer som religiösa ledare och samhällen. Vi är extremt angelägna om att samarbeta inom områden som fred och vård av jorden och skapelsen. Mycket prisvärt är Right Livelihoods fokus på praktisk information och engagemang när det kommer till klimaträttvisa.”

Pillay betonade behovet av ”att bilda samarbetspartnerskap som har potential att skapa en stor påverkan och göra en hållbar skillnad i världen.” Han tillade: ”Vi ser fram emot att samarbeta med Right Livelihood kring frågor av gemensamt intresse för att göra en skillnad i världen.”

Right Livelihoods verkställande direktör Ole von Uexkull och Right Livelihoods styrelseordförande Rev. Dr Gunilla Hallonsten betonade betydelsen av trosbaserade tillvägagångssätt för att arbeta för hållbarhet. Hallonsten sa att hon var ”imponerad av det arbete som kyrkor runt om i världen gör för klimaträttvisa. Och jag ser stor potential.” Uexkull tillade att han ser fram emot att ”koppla samman trosbaserade aktörer med Right Livelihoods laureater för att ömsesidigt stärka deras arbete på plats.”

WCC:s generalsekreterare Pillay åtföljdes av WCC:s kommunikationsdirektör Marianne Ejdersten och Rev. Nathan Day Wilson, WCC:s chef för inkomstövervakning och utveckling.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd