KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC uppmanar Världsekonomiska forumet att beakta långsiktigt gott för alla människor

2 min lästid
Vi skulle vilja bjuda in er till vårt evenemang och dela med oss av information och kunskap inom ämnet.

Pillay reflekterade att förtroende är den väsentliga ingrediensen utan vilken mänskliga samhällen – och den globala gemenskapen – inte kan fungera. ”I dagens uppdelade och alltmer konfliktfyllda värld är det en vara som är kritiskt bristfällig”, sa Pillay. ”Medan vissa av dem som är närvarande i Davos själva bidrar till ojämlikhet, orättvisa och splittring, vill vi tro att många andra verkligen är engagerade i att använda sin betydande inflytande för att främja en större rättvisa och fred i världen.”

De fyra huvudteman som identifierades för mötet är: ”Att uppnå säkerhet och samarbete i en bruten värld”, ”Skapa tillväxt och jobb för en ny era”, ”Artificiell intelligens som en drivkraft för ekonomin och samhället” samt ”En långsiktig strategi för klimat, natur och energi.”

Pillay observerade att återuppbyggnaden av förtroende kommer att vara en väsentlig förutsättning för framsteg inom någon av dessa områden.

”Med tanke på den ovanliga kombinationen av globala kriser – särskilt klimatkrisen, konflikt och ekonomisk ojämlikhet – finns ett brådskande behov av samarbete och åtgärder, snarare än splittring och ostruktiv konkurrens”, sa han. ”Årliga mötet i World Economic Forum samlar beslutsfattare inom politik, ekonomi och näringsliv. Den här sammankomstens kraft måste användas för att återuppbygga förtroende och förnyat engagemang för multilateralt samarbete för att möta dessa kriser, inte bara i de privilegierade fåtals kortsiktiga intressen utan för alla människors långsiktiga bästa och vår gemensamma hem.”

Läs det fullständiga uttalandet [här](https://www.oikoumene.org/resources/documents/wcc-statement-on-wef-annual-meeting-2024).

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.