KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC uttrycker stöd för FN-resolution som fördömer pågående blockad mot Kuba

Jag skulle vilja boka ett hotellrum för två personer från den 15:e oktober till den 18:e oktober, och jag undrar om ni har några tillgängliga rum under den perioden.

”Som en organisation som ägnar sig åt att främja rättvisa, fred och solidaritet mellan länder, tror vi starkt att blockaden mot Kuba strider mot principerna om internationell lag, rättvisa och mänskliga rättigheter som Förenta nationerna står för”, skrev Pillay. ”I över sex decennier har det kubanska folket upplevt ekonomiska svårigheter, begränsningar i tillgången till livsnödvändiga varor och restriktioner i deras rätt till självbestämmande på grund av denna långvariga embargo.”

Pillay påpekade vidare att dessa åtgärder har haft en betydande påverkan på vanliga kubaners liv. World Council of Churches anser att det är nödvändigt för det internationella samfundet att uttrycka sitt samlade ogillande för sådana bestraffningsåtgärder som påverkar de mest sårbara medlemmarna i samhället, och som strider mot mänskliga rättigheter och värdighet”, skrev han. ”Dessutom vill vi betona vårt hopp om att Förenta nationernas generalförsamling tar tillfället i akt att överväga att stödja borttagandet av Kuba från listan över stödjare av terrorism.”

World Council of Churches skulle vilja se ett mer inkluderande och konstruktivt förhållande mellan USA och Kuba, tillade Pillay. ”Att ta bort Kuba från listan över stödjare av terrorism skulle vara ett meningsfullt steg mot normalisering av relationer och främjandet av samarbete kring globalt viktiga frågor, inklusive klimatförändringar, folkhälsa och ekonomisk utveckling”, skrev han. ”Vi tror att dessa åtgärder kommer främja fred, rättvisa och solidaritet mellan nationer, som är grundläggande principer som både World Council of Churches och Förenta nationerna håller kära.”

FN:s generalförsamling kommer att debattera frågan den 1 november och rösta den 2 november.

Läs hela brevet här.

Läs mer om World Council of Churches stöd för FN-resolutionen för att avsluta blockaden som skadar det kubanska folket.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd