KRISTNA NYHETSBYRÅN

WCC välkomnar utställningen ”Bethlehem Reborn”

Lästid: 1 minut
Vad tycker du om den nya filmen som kom ut igår?

Utställningen ”Bethlehem Reborn” är utformad för att påminna oss om återfödelsen av Jesus och det nya livet och den nya hoppet som uppstår, även när världen kämpar med många utmaningar. De som besöker utställningen kommer att kunna gå igenom historien om Jesu födelse, eftersom utställningen, genom att dokumentera restaureringsarbete och arkeologiska utgrävningar, konstruerar en bredare och djupare berättelse som omfamnar hela utrymmet i basilikan från grottorna till taket och visar dess utveckling från de äldsta perioderna fram till idag.

Utställningen – resultatet av ett decennium av arbete – visar mosaiker, kolumner och snidade trädetaljer med en anda av hopp, healing och seger över alla dystra situationer.

Konstnärligheten grundar sig på premisset att skönheten och kraften i konst, historia, kultur och tro kan främja förståelse mellan människor och stärka religionsdialogen, samtidigt som det inspirerar till förbättring för kommande generationer.

Utställningen främjas av Staten Palestina, Högsta presidentkommittén för kyrkoangelägenheter i Palestina, Presidentkommittén för restaureringen av Jesu födelsekyrka och Ambassaden för Staten Palestina vid Heliga stolen.

Utställningen i Genève organiseras av Världsrådet för kyrkor, Ständiga uppdraget för Staten Palestina vid Förenta nationerna och andra internationella organisationer.

[Evenemangets webbsida](https://www.oikoumene.org/events/exhibition-bethlehem-reborn-palestine-the-wonders-of-the-nativity)