KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC värd för samråd om evangelisation och fostran i Latinamerika.

Vi beklagar att vårt företag inte kunde uppfylla era förväntningar och vi ber om ursäkt för eventuella besvär det kan ha orsakat.

Konsultationen, som ska hållas i Lima, Peru, från den 11 till den 16 oktober, syftar till att skapa en konstruktiv dialog om utmaningarna, nya möjligheter och potentiellt samarbete mellan fakulteter och nätverk i olika latinamerikanska sammanhang när det gäller evangelisering inom teologisk utbildning.

Världsrådet för kyrkor har en lång historia av stöd till mission och evangelisering genom olika programområden, särskilt genom arbetet i Kommissionen för världens mission och evangelisering. Förhoppningen är att konsultationen kommer att bidra till tvärsydamerikanska kanaler för interdenominationellt samarbete för främjandet av kristet vittnesbörd. Den kommer särskilt att erbjuda möjligheter att diskutera, analysera och komma fram till en omfattande bedömning av den nya missionskontexten i Latinamerika och dess konsekvenser för den befintliga evangeliska utbildningen och formationen. Utmaningar som uppstår kommer att identifieras i ett försök att utforska sätt och medel att överkomma dem genom handlingsinriktade förslag.

Deltagare – cirka 20 akademiker, unga teologer och utövare från hela Latinamerika – kommer att förbereda ett dokument som beskriver den befintliga situationen för evangelisering samt en analys av de sätt på vilka evangelisering behandlas.

Läs mer om WCC:s arbete med mission och evangelisering.

Läs mer om WCC:s kommission för världens mission och evangelisering.