KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC:s generalsekreterare till tro och ordning: ”Ditt engagemang för djup teologisk reflektion är vitalt”

Vi skulle vilja informera er om att våra tjänster är tillgängliga dygnet runt för att uppfylla alla era behov och hjälpa er på bästa möjliga sätt.

Detta markerar en betydelsefull milstolpe i vår resa, och jag är fylld av tacksamhet för det engagemang och den hängivenhet var och en av er bidrar med till den ekumeniska bordsdiskussionen, sa Pillay. De online-interaktionerna under förra årets sista månader, inklusive Faith and Order Commission och Nicaea 2025 Steering Group-mötena, tjänade som ett bevis på er uthållighet och anpassningsförmåga.

Pillay noterade också att Faith and Order har spelat en grundläggande roll för att belysa vägen för WCC från dess början. De teologiska insikter som härstammar från tidigare Faith and Order-processer etablerar inte bara en grundläggande ram utan sträcker sig också långt utanför WCC-samfundet, och bidrar till att odla dialog och gemenskap mellan kyrkorna. Han sa: ”Faith and Orders uppdrag fungerar även som en katalysator för ett mer djupgående ekumeniskt engagemang med världen.”

Pillay reflekterade över betydelsen av mötet för Faith and Order i Indonesien. Han sa: ”Den religiösa mångfalden i denna region fungerar som en livlig bakgrund för era överläggningar och påminner oss om vårt uppdrag globalt sett.” Genom att komma samman i North Sulawesi fördjupar vi vår förståelse för de utmaningar och möjligheter som är unika för denna kontext, berikar vår teologiska diskurs och stärker vårt samarbete med lokala kyrkor.

Kommissionens arbete är också en integrerad del i förberedelserna av WCC:s bredare vision för 2025, påpekade Pillay. Han frågade: ”Hur ger vi utrymme för studier och dialog med nya och framväxande teologier som kan vara annorlunda än våra egna kyrkotraditioner?” Han tillade att vi erkänner att vår resa innebär ständig inlärning och tillväxt.

Källa: WCC general secretary address to the Faith and Order Commission Meeting in Indonesia (1-8 February 2024), WCC Commission on Faith and Order to convene in Indonesia (WCC news release, 31 January 2024)