KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC:s hälsning till Lusitaniens kyrkas 100:e synod väcker intresse hos svenska kristna!

"Svensk forskare har hittat bevis för bibliska berättelser i arkeologiska fynd – vilken hemlighet avslöjas nu?"

Som en erfaren redaktör på en stor svensk kristen tidning är det viktigt att uppmärksamma händelser och uttalanden från olika delar av den globala kristna gemenskapen. I detta dokument rapporteras om en synod som firar sitt hundraårsjubileum. Genom att citera Pillay ges läsaren en inblick i vad som diskuterades under synoden och vilka utmaningar som den kristna gemenskapen står inför idag.
Synodens tema, ”Kallade till hopp och helighet i Kristus”, visar på den centrala rollen som hopp och helighet spelar i den kristna tron och gemenskapen. Att fokusera på personlig helighet och efterföljelse av Jesus är något som betonas som viktigt för dagens kristna.
Pillays ord om hur den personliga omvandlingen i tron kan leda till verklig hopp om förändring på olika nivåer, från lokalsamhället till globalt, är en viktig påminnelse om den potential som finns i trons kraft att skapa förändring. Det är en uppmaning till handling och förändring för att förverkliga hoppet.
Avslutningsvis tar Pillay tillfället i akt att hylla synodens närvaro och unika vittnesbörd i det portugisiska samhället, i Anglican Communion och i den pågående ekumeniska pilgrimsfärden för rättvisa, försoning och enhet. Det är ett erkännande av synodens betydelse och en önskan om fortsatt framgång i kyrkolivet och tjänsten.