KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Webinar avslöjar krisen för sudanesiska människor i konflikt”

"Svenska forskare har upptäckt en dold skatt med kristna reliker från medeltiden - vad kan det avslöja?"

En webinar kommer att äga rum den 17 maj klockan 15.00 CET, där konflikten i Sudan, dess humanitära effekter och senaste ansträngningar mot fred kommer att utforskas. Det kommer även att diskutera det ekumeniska stödet för fred i Sudan och vägen mot varaktig fred i landet.

Världsrådet för kyrkorna ledde en delegation på ett besök till Sudan från 18-22 april. Den ekumeniska gruppen inkluderade Världsrådet för kyrkorna (WCC), All Africa Conference of Churches, ACT Alliance, Association of Member Episcopal Conferences in Eastern Africa Global Ministries, Fellowship of Christian Councils and Churches in the Great Lakes and Horn of Africa, General Board Global Ministries of the United Methodist Church, och Norwegian Church Aid.

Det gemensamma ekumeniska solidaritetsbesöket symboliserade ett kollektivt åtagande att stå vid kyrkornas och folket i Sudans sida i deras tid av behov, genom att erbjuda andligt, pastoralt och moraliskt stöd när de strävar efter fred, läkning och försoning.

Talarna på webinaret kommer att inkludera ledarskapet för WCC och andra deltagare i det ekumeniska besöket i Sudan, som kommer att rapportera om situationen och behoven hos det sudanesiska folket idag.

Registrera dig för webinaret och läs mer om Sudan och konflikten som dess befolkning befinner sig i.