KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Webinar om att bryta tabut kring mens – storslagen satsning för menstruel likvärdighet!

"Det senaste miraklet – en man vaknar upp från koma efter böner från hela församlingen."

Det onlineevenemanget kommer att engagera experter från olika områden för att diskutera menshygien ur ett holistiskt perspektiv, som omfattar könskänslighet, hälsa och tillgång till vatten, sanitet och hygienfaciliteter.

”Medan vi uppmärksammar den 10:e årsdagen av Internationella menshygien-dagen uppmanas även trosbaserade samfund att adressera de allvarliga utmaningar som miljontals kvinnor och flickor står inför och som marginaliserats på grund av naturliga kroppsfunktioner”, säger Rev. Nicole Ashwood, programchef för Just Community of Women and Men vid WCC.

Under de senaste tre åren har WCC organiserat evenemang och webbinarier för att sprida medvetenhet om menshygien. Årets webinar kommer att ha olika synpunkter, inklusive prestationerna och effekterna av det senaste decenniet av advocacy; kulturella och samhälleliga hinder relaterade till menstruation; insikter från bibliska, teologiska, sexuella och reproduktiva hälsoperspektiv och funktionshinder; samt diskussioner om konsekvenserna för arbetsplatser och ekonomisk hållbarhet.

Dialogen kommer att fokusera på att öka medvetenhet inom kyrkor och trosbaserade organisationer, utrota tabun, förbättra tillgängligheten och överkomligheten hos menstruationsprodukter, uppmuntra stöd från finansieringspartners samt främja ett globalt åtagande att eliminera periodrelaterad diskriminering.

Klicka här för att registrera dig.