KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Yngre pastorer bar huvudlasten av COVID-19-ansvaret

Ny forskning visar att de flesta ministrar under 34 år upplevde förändringar i sina arbetsuppgifter och oroade sig angående sin mentala hälsa.

Michael Prevett tillbringade sina första månader inom tjänsten med att mäta avståndet mellan stolar. 33-åringen, som är pastor för lärjungaskap, säger att det för många av hans jämnåriga verkar ”lite tokigt” att gå in i tjänsten överhuvudtaget. Men det blev ännu värre i januari 2021 när han lämnade sitt jobb som projektledare på ett byggföretag och anslöt sig till personalen på Seven Mile Road Church i Melrose, Massachusetts, strax norr om Boston.

Pandemin verkade ha satt allt viktigt på paus. ”Det svåraste var känslan av att vänta,” berättade han för CT. ”Det kändes som att jag fick en förlängd tid att arbeta på båten istället för bara att arbeta i båten.”

En omfattande ny studie om covid-19:s långsiktiga påverkan på kyrkan från ChurchSalary, som är en del av Christianity Today, och Arbor Research, visade att yngre pastorer drabbades särskilt hårt av pandemin. Nästan 60 procent av dem under 34 år fick ta på sig nya ansvarsområden under pandemin. Ungefär hälften av dem fick också ändra sina titlar. Det tog på krafterna.

Studien visade att ju yngre en pastor var när covid-19 slog till, desto mer benägen var han eller hon att överväga att sluta. Endast 14 procent av dem mellan 45 och 54 år hade allvarliga tankar på att lämna tjänsten. Men 22 procent av pastorer mellan 35 och 44 år, 29 procent mellan 25 och 34 år, och 37 procent mellan 18 och 24 år tänkte mycket på det.

Yngre pastorer oroade sig också för hur pandemin påverkade dem personligen. Över 60 procent av dem under 35 år sa att de var måttligt till allvarligt oroade för sin mentala hälsa.

Många av dem kämpade under pandemin med hur de skulle hjälpa sina församlingar att anpassa sig till den ständigt föränderliga situationen och ibland omuppfinna kyrkan, vecka efter vecka. Det var de yngre pastorerna som tog på sig bördan att lära sig ny teknik och komma med snabba och

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd