KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ytterligare en kristen kandidat för Vita huset avbryter kampanjen – citerar Bibeln

Tim Scott, republikansk senator för South Carolina, har avslutat sitt försök att bli president. Hans beslut kom oväntat för många av hans supportrar.

Tim Scott, republikansk senator för South Carolina, har avslutat sin kandidatur för Vita huset. I Fox News på söndagskvällen citerade senator Scott Romarbrevet 8:28, som lyder: ”Och vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut”. Den senaste förlusten på den republikanska valkampanjen sa: ”Jag tror att väljarna, de mest anmärkningsvärda människorna på planeten, har varit väldigt tydliga att de säger till mig ’inte nu, Tim'”.

Hans beslut att ge upp överraskade många av hans supportrar. En anonym medlem i hans stab berättade för tidskriften Politico att de ”ingen aning” om att det skulle komma. Scotts kampanj rapporterades vara välfinansierad, och enligt Fox News hade han de högsta godkännandetalen av alla kandidater som är i loppet.

Kandidater som hoppar av har ibland möjlighet att belönas med en position i kabinettet om deras parti vinner presidentvalet. Men senator Scott vägrade att stödja någon av de andra kandidaterna och sa bara att han skulle fortsätta att vara engagerad och var ”engagerad i att se till att detta land väljer rätt person genom att njuta av resan att hjälpa människor överallt i South Carolina och i hela vårt land”.

Scott har erfarenhet av ekonomisk politik och straffrätt. Han valdes också att ge sitt partis ”svar” på Unionens tillstånd 2021, vilket fick Fox News-värden Trey Gowdy att fråga på söndagen: ”Kanske borde jag fråga väljarna vad det säger om Republikanska partiet att någon med den meritförteckningen avslutar sin presidentkampanj”.

Fältet för Republikanska partiets nominering inför presidentvalet 2024 krymper. I slutet av förra månaden avslutade Donald Trumps tidigare vicepresident, Mike Pence, också en evangelisk kristen, sin presidentkandidatur på grund av sjunkande stöd och dålig finansiering med orden ”det här är inte min tid”.

Donald Trump leder för närvarande loppet för Republikanska partiets nominering. Den tidigare presidenten får fortfarande över 50 procent i opinionsmätningar, trots att han jonglerar sin tid på valkampanjen med att behöva dyka upp i olika statliga domstolar, åtalad för flera brott som härstammar från hans tid i ämbetet.