KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

YWAM-medgrundare talar ut när 2 kvar i kritiskt tillstånd efter bussolycka

Tragisk busskrasch i Tanzania: 11 döda och två ledare i kritiskt tillstånd efter olyckan. (19 ord)

Två nyckelpersoner inom missionen kämpar i kritiskt tillstånd efter en tragisk bussolycka som resulterade i att elva Youth With A Mission (YWAM)-arbetare avled i Tanzania.
Det dödliga incidenten ägde rum den 24 februari när en grupp deltagare från en YWAM-ledarskapskurs begav sig på en utflykt till Maasai.
I ett offentligt uttalande uttryckte Darlene Cunningham, medgrundare av den interdenominationella kristna träningsorganisationen, djup sorg över förlusten av livet och sorg över de som är i kritiskt tillstånd.
”Under dessa dagar gjuts tårar ut över hela världen av individer, familjer och YWAM-arbetare över hela världen. Jag är personligen i chock över denna nyhet, då jag personligen kände och älskade många av dessa individer. Men jag håller fast vid Guds karaktär för det jag vet vara sant om vem Han är!”, säger hon.
Tragedin inträffade på återresan när en av bussarna, med YWAM-arbetare, träffades av en lastbil som enligt uppgift tappat kontrollen på grund av bromshaveri.
Kollisionen, som involverade fyra fordon totalt, resulterade i minst 15 dödsfall och talrika skador. Bland de drabbade fanns ledare som var centrala för YWAM:s mission, inklusive lokalbasledaren och utbildningsdirektören.
Missionärerna, deltagare i en Executive Masters-kurs vid University of the Nations, hade rest till Maasai i två bussar för att observera organisationens program för samhällsutveckling och hade en fruktbar dag tillsammans innan tragedin slog till på deras återresa till Arusha.
”De hade en mycket bra dag tillsammans”, minns Cunningham.
”Elva av våra älskade vänner dödades och åtta andra är svårt skadade, kämpar för sina liv. Vi har inte sett en tragedi av denna omfattning i hela YWAM:s historia och vi är alla förkrossade.
”Förutom att makar och fränder, vänner och kollegor har gått bort har också ledare inom YWAM:s mission gått bort. De personer som var inblandade i att driva Executive Masters var nyckelpersoner inom YWAM i regionen – vissa ledde blomstrande YWAM-baser, andra gav ledarskap inom utbildningsområdet och andra verkade på ställen med begränsad tillgång där ingen annan vågade gå – och såg Guds hand över sina missioner på häpnadsväckande sätt.
”Studenter som lockades till Executive Masters var av samma kaliber – livslånga engagerade YWAM-missionärspionjärer. Så deras död skapar ett enormt tomrum i denna del av världen för YWAM som en missionsrörelse.
Video som delats online från en av bussarna när gruppen reste till Maasai visar deltagarna sjunga ‘Detta är dagen som Herren har gjort.’”