KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Amerikaner skyr kyrkan – en majoritet går sällan dit

"Rapport visar att fler amerikaner skippar kyrkan än som går varje vecka - vad säger detta om samhället?"

Enligt ny data från Gallup är majoriteten av amerikaner allt mindre benägna att gå till kyrkor eller andra platser för tillbedjan. Över hälften (56%) säger att de sällan eller aldrig närvarar vid religiösa tjänster. Mindre än en tredjedel (30%) säger att de närvarar på veckobasis eller nästan varje vecka.

Gallup fann att nästan alla icke-troende (95%) säger att de sällan eller aldrig går på gudstjänster. Mer än hälften av judar, buddhister, hinduer och ortodoxa kristna säger också att de sällan deltar.

Bland religiösa amerikaner är Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (Mormonerna) (67%) mest benägna att säga att de deltar varje vecka eller nästan varje vecka, följt av protestanter (44%), muslimer (38%) och katoliker (33%).

En tidigare rapport från Gallup visade att antalet amerikaner som aldrig går på gudstjänster har mer än fördubblats sedan början av 1990-talet, medan andelen som säger att de sällan deltar har förblivit stabil.

Jeffrey Jones från Gallup pekar på att nedgången i deltagandet till stor del drivs av generella förändringar. Inte bara är yngre amerikaner mindre benägna att identifiera sig med någon religion, de är också mindre troliga att ha uppfostrats med en religion.

En minskad allmän religiositet och minskad benägenhet att identifiera sig som kristen spelar också en roll i den generella nedgången av religiöst deltagande i USA. En Gallup-undersökning förra året visade att endast en tredjedel av amerikanerna hade mycket förtroende för kyrkan eller organiserad religion.