KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Internatskola i Missouri stänger – granskas efter anklagelser om missförhållanden

Skandalösa anklagelser mot personal vid kristna internatskolor i Missouri skakar om kristenheten.

Enligt en artikel i en stor kristen tidning har en internatskola i Missouri stängt sina dörrar efter anklagelser om misshandel. En statlig myndighet utreder nu om man tidigare agerat tillräckligt på oroande uppgifter om skolan. Skolan, ABM Ministries’ Lighthouse Christian Academy, i Piedmont, Missouri, stängdes efter att ägarna Larry och Carmen Musgrave samt en lärare, Caleb Sandoval, åtalats för brott. Musgraves åtalades för människorov och Sandoval för att ha skadat en elev under boxningsträning.

Det har framkommit att tidigare elever på ABM Ministries har gett larmrapporter i flera år utan att bli hörda. Efter att polisen började utreda skolan fick man reda på att en tidigare elev, Juliana Davis, kontaktat dem och berättat om obehagliga händelser från när hon gick där. En rättegång år 2009 avslöjade även att en före detta rektor hade haft olämplig kontakt med en kvinnlig elev på skolan.

Sheriff Dean Finch i Missouri har mottagit flera rapporter om rymningar från ABM Ministries den senaste tiden. En federal stämning år 2009 avslöjade sexuella övergrepp och bristande skydd av elever på skolan, vilket ledde till en stor skadeståndssumma. En misstankeskedja säger att Sandoval blodade näsan på en 15-årig elev efter att eleven gjort sexuella anspelningar om Sandoval och hans fru.

I Stockton, Missouri, stängdes Agape Boarding School 2023 efter flera års utredningar och anklagelser om fysisk och sexuell misshandel. Missouris lagstiftare införde 2021 hårdare regler för liknande institutioner efter en rad misshandelsfall på internatskolor i delstaten. Även tidigare fallar mot Agapes läkarpersonal och personal står fortfarande öppna inför rättsprocess.

Det är tydligt att det finns ett mönster av misshandelsanklagelser kring kristna internatskolor i Missouri. Ägarna av Circle of Hope Girls’ Ranch ska ställas inför rätta i november för hundra fall av barnmisshandel. Dessutom pågår fortfarande rättsfall mot läkaren på Agape och fem andra anställda. Denna utveckling har lett till lagändringar för att öka tillsynen över religiösa internatskolor i delstaten.